Gå til innhold
Veien til den perfekte ringen.

Skistjernen Johan Forfang lagde drømmeringen i samarbeid med den lokale smykkedesigneren Wabi Sabi.

Å fri er en av livets store begivenheter, og frieriet står som et sterkt symbol på kjærligheten. Det legges mange tanker og følelser til gjennomføringen, som til slutt – forhåpentligvis kulminerer i et tårevått, ja.

– Da jeg fant ut at jeg ønsket å fri til kjæresten min Kristin hadde jeg veldig lyst til å lage noe spesielt og unikt, fremfor å kjøpe noe masseprodusert. Derfor kontaktet jeg Wabi Sabi i Tromsø, sier den høytflygende Johann Forfang.

Sammen med den lokale smykke produsenten som ble etablert av Ann-Merete Skaue Øines og Dagmar Mildes i 2015, har han nå begitt seg ut i nye farvann. De skulle produsere den perfekte, uperfekte forlovelsesringen. Noe teamet hos Wabi Sabi og Johan jobbet med i flere måneder.

– Vi har ganske lik estetisk sans og BEAUTY IN IMPERFECTION som smykkedesignerene legger i begrepet Wabi Sabi resonnerer veldig til både meg og kjæresten, Kristin.  Jeg har tidligere kjøpt henne en ring fra Mingle kolleksjonen som hun bruker hver dag, så jeg visste at Wabi Sabi var i «riktig gate», sier skihopperen.

Støtte de lokale aktørene

Den tidligere olympiske mesteren ble først kjent med Wabi Sabi gjennom sosiale medier, og har etter hvert blitt så glad i stilen at mange jule-, og bursdagsgaver har kommet fra det unike smykkestudioet i den historiske bakgården til Mack ølbryggeri.

– Det er viktig å støtte de lokale aktørene og denne hjørnesteinsbedriften er også veldig spesiell. Det var et naturlig valg med tanke på akkurat denne ringen, sier en bevisst Johann.

Enten er jeg drømmekunden, eller bortkastet tid

– Når vi gikk i gang med prosessen følte jeg meg kravstor og samtidig uvitende om hva som var mulig å få til. Noe som kan slå begge veier; enten er jeg drømmekunden eller så er jeg bortkastet tid. Heldigvis så Wabi Sabi på dette som et spennende prosjekt og tok utfordringen på strak arm. Jeg kom inn uten tidsfrist og uten et definert tak på budsjettet – jeg ønsket bare noe vakkert og unikt, forteller skihopperen.

Ny metode

– Johann visste hva han var ute etter og det var tydelig at denne ringen skulle bli noe helt spesielt. For å oppnå ønsket resultat måtte vi utarbeide nye metoder for å komme i mål, sier Dagmar.

Dette innebar en ny metode for å feste stenene og selve støpningen var også ganske krevende.

– Når vi gjennomførte støpen som vi hadde forberedt oss på i lang tid, og det ikke gikk etter planen måtte vi legge bort prosjektet i noen dager .

Johann var veldig forståelsesfull og ville at denne ringen skulle bli perfekt og stresset ikke prosessen.

Samarbeidet var veldig bra, vi oppdaterte han underveis og han ga oss fornuftige og nøyaktige tilbakemeldinger hele veien og vi jobbet godt sammen for å komme frem til det ønskede resultatet. Det var et utrolig spennende prosjekt som både vi og Johan lærte mye av, sier Ann-Merete.

Hun sa ja

Samarbeidet bar etter hvert frukter, og i dag er også ringen ferdig.
«Den er fantastisk. Helt utrolig fin. Perfekt faktisk» Var meldingen som tikket inn når Wabi Sabi sendte det endelig resultatet.

– Jeg hadde en klar tanke i hodet mitt om hva jeg ville ha da jeg tok kontakt, og prøvde etter beste evne å formidle mine tanker. temaet jobbet på, og resultatet ble upåklagelig. Sammen skapte vi virkelig drømmeringen, hun sa jo tross alt – ja, smiler Forfang.

– Brukte du noe olympisk gull i ringen?

Det må i så tilfelle være i overført betydning, der olympisk gull er metafor for toppidrettsgenet i meg som ikke vil gjøre noe halvveis.

Det er nå litt over seks måneder siden vi kom i mål. Og det som startet med visjoner om noe unikt har gjennom bilder, skisser, følelser og samarbeid blitt til den perfekte ringen til Johanns forlovede, Kristin.

– Er hun fornøyd?

–Det er over fire måneder siden jeg fridde på den franke rivieraen. Hun sitter fortsatt hver dag og studerer den. Jeg tror ikke vi kunne truffet bedre, sier en lykkelig Johann Forfang.