Gå til innhold
Bryllup

I vår kolleksjon av gifteringer har vi latt oss inspirere av styrken og uendeligheten i våre arktiske hav. Ringene kan produseres i gult gull eller hvitt gull. Våre gifteringer er massive ringer. De fleste av våre modeller lages ved hjelp av sandstøp.

Oppgitte priser er for et par gifteringer.

Hos oss kan dere få lage deres egne gifteringer, i hyggelig atmosfære og med god hjelp av en av våre gullsmeder.

 

Gifteringer fra Wabi Sabi

Vår gifteringer er designet med tanken på at de skal bæres gjennom et langt liv sammen. Vi legger stor vekt på at ringene skal føles behagelig på. En liten men likevel viktig detalj er at ringene avrundes på innsiden, noe som gjør selv våre bredeste ringer komfortable og gå med.

Personlige ringer

Vi opplever at mange av våre kunder ønsker ringer med et særeget og personlig preg. Vi syns det er spennende å jobbe med nye former og ideer og gjør gjerne en design prosess sammen med dere. Under hele prosessen, fra idefasen til de ferdige ringene, jobber vi i tett dialog med dere. På denne måten sikrer vi at de ferdige ringene blir som lovet og etter deres ønsker.

Det er en fordel om dere har mulighet for å besøke oss i vårt smykkestudio. Skulle dette være vanskelig så har vi også god erfaring med å kommunisere via telefon og mail.

I den nedenstående link «Personlige smykker» kan dere lese mer om spesial-designet ringer.

Ønsker dere å booke et møte med oss, send en mail til: post@wabisabi.no.

Lag deres egne gifteringer

Hva er vel mer romantisk enn å bære gifteringer som dere har laget til hverandre? Under linken «Lag ditt eget smykke» kan dere lese mer om våre workshop og kanskje få inspirasjon til å være sammen med oss noen timer i vårt arbeidsstudio og lage egne ringer.

Last ned vår brosjyre for workshop om gifteringer

14 eller 18 karat gull?

Hos Wabi Sabi jobber vi vanligvis med 14 karat gull. Smykker av 14 karat gull er stemplet med 585 og er det som selges mest av i Norge. Internasjonalt er 18 karat mer vanlig, disse stemples med 750. Gull av 18 karat har en mer gylden fargen. På grunn av høyere gullinnhold er smykker av 18 karat noe mykere enn smykker av 14 karat gull. Alle våre gifteringer kan produseres i 18 karat gull, om ønskelig.

Å skulle dere ønske å sette i diamanter, så ordner vi også dette.

Hvordan måle ringstørrelse?

For å være sikker på at dere får riktig ringstørrelse bør fingrene måles av gullsmed ved hjelp av et ringmål. Om dette ikke er mulig finner dere noen enkle trinn dere kan følge for å estimere størrelsen under «Hvordan måle ringstørrelse» lengre ned. Får vi det ærefulle oppdraget med å lage ringer til dere vil vi ikke anse oss ferdig med ringene før de sitter perfekt på deres fingre.

Vår produksjonstid

Vår kolleksjon av gifteringer har en bestillingstid på 14 dager. Ringer med et personlig preg vil ta noe lengre tid å produsere, avhengig av designet og prosessen vi gjør sammen med dere. Vanligvis klarer vi å levere innen 4 – 6 uker. Vi er fleksible og har dere spesielle ønsker så ta kontakt. Vi vil forsøke å etterkomme disse så langt det lar seg gjøre.

Gifteringer av ditt eget gull

Gull er for dyrebart til å ligge bortgjemt. Vi mener at det fortjener å bli sett. La oss hjelpe dere med å gi det gamle gullet et nytt design og skape stilige gifteringer som dere kan bære med stolthet, av gull som har vært i  familienes eie og som har en ekstra verdi for dere. Under linken «Omsmelting av gull» kan du lese mer om dette.

Våre tradisjoner og hjelpfulle tips.

For mange er det naturlig å bære forlovelsesringen på venstre hånd – hånden som er nærmest hjertet.  

Internasjonalt finnes det ikke regler for hvilken hånd en forlovelsesring skal bæres på. En forlovelse er egentlig en pakt mellom et par om at de skal gifte seg i nær fremtid. Gamle tradisjoner i Norge tilsier at både forlovelsesring og giftering skal bæres på høyre hånd. Enkelte velger å kjøpe ny ring når de gifter seg, og flytter da forlovelsesringen fra høyre til venstre hånd. Andre velger en og samme ring ved forlovelse og giftemål.

Rhodinering av hvitt gull

Hvitt gull har en naturlig gulaktig farge. Smykker av hvitt gull er som regel belagt med et lag rhodium, for å gi det karakteristiske skinnende hvite utseende. Dette belegget slites etter en tids bruk, og ønsker du å beholde det hvite skinnende utseende vil smykkene måtte rhodineres på nytt innimellom.

Hvitt gull er en gullegering som består av gull, sølv, kobber og palladium, og det er Palladium som gjør at legeringen blir hvit. Palladium er et verdifullt metall, og er grunnen til at hvitt gull er dyrere enn gult gull og roségull.
Roségull har høyere andel kobber i seg, dette gir den rødlige fargen på gullet.

Behandling av stener og perler:

Stener og perler kan være sensitive mot syrer. Man må derfor unngå kontakt med hårspray, parfyme og annet som inneholder syrer.