Gå til innhold
Perlemor – En hyllest til mødrene

Aggie Frost er artist, komponist og produsent innen elektronisk musikk. Hun er kjent fra elektronika-prosjektet Frost,  men har høstet gode kritikker for sitt solo-album «Perlemor», som handler om voksenlivet, ansvar, lengsel og lykke. Sammen har vi skapt et vakkert Perlemor-smykke, som er en hyllest til alle som har en morsrolle i sin hverdag.

Aggie er en kreativ person, som med sin erfaring innen gründerliv og merkevarebygging gjorde henne interessant for oss og i 2019 var vi så heldige å få henne inn i Wabi Sabi sitt styre. At hun også er litt over gjennomsnittet opptatt av smykker kommer selvfølgelig veldig godt med.

Smykke-samarbeid
Mens hun arbeidet med albumet “Perlemor” kom ideen om at  vi ville gjøre et samarbeide om å designe et smykke med inspirasjon fra hennes nye prosjekt.

Å få være kreativ sammen med andre skapende mennesker, med en helt annen bakgrunn og kompetanse enn det vi har er både givende og spennende. Designet er inspirert av perlemor-skjellet som er bygd opp av mange lag med mikroskopiske flak av conchiolin og ørsmå krystaller.

– Jeg synes det er fint bilde på voksenlivet. Det er mye vi skal mestre, vi prøver å få det til å se ut som vi får det til. Det er mange skjøre biter av livserfaring, limt sammen for å skape et fundament for å mestre oppgavene som kommer. Man skal være så mye. Mor, datter, kjæreste, venn, kollega – og en aktiv deltager i samfunnet, sier Aggie Frost. Vi får det ikke til perfekt, og det må være greit, fortsetter hun.

Filosofien
bak “Perlemor” speiler våre tanker rundt våre Wabi Sabi smykker – at ut fra det skjøre og ufullkomne kommer det noe vakkert. Vi kaller det ”skjønnheten i det uperfekte” – vi lager alle smykker for hånd og det handler om å finne rette tidspunkt for å stoppe i produksjonsprosessen for å finne det riktige uttrykket.

– Jeg ønsker at den som bærer smykket, skal bære det med stolthet over alt man får til og alt man er, enten man er mor eller har omsorg for noen ande. En viktig, sterk og vakker Perlemor, i en travel og mange-fasettert hverdag, avslutter Aggie.

Håndlaget
I likhet med alle våre andre smykker, lages også Perlemor for hånd i vårt studio i Tromsø. Hvert anheng støpes i sand, med utgangspunkt i en voksmodell. Du kan velge mellom sølv eller gull.

Perlemor er en perfekt gave til deg selv, eller som en hyllest til en viktig kvinne i ditt liv. Perlemor skal bæres med stolthet og glede – en liten amulett for å minnes på at man er bra som man er, man er verdsatt – og at man skal fokusere på det man får til.